Crăciun Fericit!

De mult timp am intenţia să lansez un blog personal. Tot ocupat, nu găseam timpul necesar să mă clarific cu oportunităţile oferite de Internet. Azi e sărbătoare – Naşterea Domnului, 25 decembrie 2008, Crăciunul. E momentul potrivit şi semnificativ pentru a-l lansa.

Voi pune puţine restricţii la tematica abordată. „Cenzura” va fi doar morală. Subiectele tratate vor ţine de activitatea şi viaţa umană, de religie, societate, ştiinţă, educaţie, familie etc. În fine, vreau să continui jurnalul personal (pe care îl ţin de foarte mulţi ani pe suport de hârtie) pe suport electronic.

Atât denumirea blogului, cat şi adresa lui sunt temporare. Denumirea are semnificaţie dublă. Provine de la primele litere ale prenumelui şi numelui meu de familie, dar mai semnifică si valu(l) schimbărilor complexe pe care le trăim şi pe care vreau să le reflectez în blog. Trăim într-o perioada istorică extrem de interesantă şi adesea suntem copleşiţi de multitudinea schimbărilor la care participăm sau suntem martori. Nu pot să nu-mi expun viziunea mea asupra celor ce se întâmplă.

Îmi lipseşte experienţa de publicist şi nu am studii lingvistice universitare. S-ar putea întâmpla ca articolele mele sa aibă lacune evidente din perspectiva unor lingvişti. Totuşi punctul de vedere personal, adică modul în care văd lucrurile şi cum le apreciez, ar putea sa trezească interes.

Sunt puţin populare revistele, ziarele, cărţile, site-urile autohtone. Elementar se constată acest lucru după numărul de vizitatori ai site-urilor ro si md. Evident ca şi blogul meu e puţin probabil să fie prea citit. Cei de o vârstă cu mine nu sunt prea activi in Internet şi nu îi prea văd pe ei ca cititori, cu toate că nu-i exclud. Sper să fie citit blogul de către cei tineri, de copiii mei, de nepoţi, de actualii şi foştii mei studenţi, adică de acei pentru care Internetul a devenit ceva necesar şi de neînlocuit. S-ar putea întâmpla ca unii dintre cititorii blogului să fie printre personajele reflecţiilor mele.
S-a şi întâmplat ceva minunat, înainte de a finaliza acest articol. 🙂 Victor – Cititorul de Bloguri, a fost foarte drăguţ, m-a felicitat cu Crăciunul şi m-a încurajat sî folosesc platforma oferită de comunitatea toateBlogurile.ro. Îti mulţumesc mult şi La Mulţi Ani !

Afara e un timp superb, cu zăpadă. Criza financiară mondială pare ireala. Evenimentele recente din Chişinău: furtul bradului de crăciun de către poliţişti, măgarul poliţist şi porcurorul arestaşi, par a fi nişte spectacole gratuite oferite de guvernarea comunistă populaţiei. Se amuză moldovenii ! Se amuză românii ! Bucureştiul oferă spectacole gratuite cu alegerile în Parlament şi cu alegerea Guvernului Boc. Le urez românilor să nu le iasă pe boc (ruseşte бок – partea laterală a corpului) Guvernul Boc. Ruşii cu spiritul lor imperial o ţin tot în războaie: teritoriale (cu Gruzia), energetice (cu Europa si întreaga planetă), criminale, teroriste, de influenţă, de putere… Of Doamne !!! E bine totuşi în Moldova ! La noi e război doar cu brazii, măgarii şi cu porcurorii !!! Slava ţie Doamne !!!

Vreau să termin acest prim articol într-un stil epistolar, adresându-mă direct celor dragi prin urări de sărbătoare!
Dorin si Aurica, am aşteptat cu nerăbdare pe mess să mai discut cu voi. Sunteţi ocupaţi puilor. Aţi acumulat oboseală în sesiune. Vă urez numai bine, sănătate şi succese ! Crăciun Fericit şi La Mulţi Ani! Sper să aveţi noroc de timp superb pe malurile Senei 🙂 Sunt convins că o să găsiţi timp să conversaşi cu noi în mess.

Mihai, mai ai două examene ! Iţi urez şi şie numai bine, succese, sănătate ! Crăciun Fericit şi La Mulţi Ani ! În 2008 ai reuşit să ne bucuri mult. Sunt convins că o să ne aduci bucurii şi mai mari în viitor !

Valentinei îi urez sănătate, succese la lucru, bucurii de la copii. Crăciun Fericit ! La Mulţi Ani !

Cu toate ca maică-mea si fraţii mei nu folosesc Internetul, nu pot să nu le dedic şi lor câteva cuvinte. La toţi vă urez sănătate, numai bine, succese. Crăciun Fericit ! La Mulţi Ani !

La nepoţi, nepoţele, rude si prieteni – Crăciun Fericit si La Mulţi Ani !

De fapt in aceasta zi de sărbătoare doresc sănătate la toata lumea. Chiar daca e imposibil sa fie bine tuturor, urez la toata lumea numai bine. Noroc şi succese !

Crăciun Fericit !

La Mulţi Ani !

Reclame

2 comentarii la “Crăciun Fericit!

 1. Salut,

  Craciun fericit si bine ai venit in comunitatea toateBlogurile.ro! 🙂

  Iti multumesc ca ai ales platforma noastra pentru a deschide un blog!

  Daca te putem ajuta cu raspunsuri la intrebarile tehnice pe care ai putea sa le ai, iti stam la dispozitie cu mare drag. Poti scrie la echipa@toateblogurile.ro sau pe yahoo messenger – id : cititorul_de_bloguri .

  Sarbatori frumoase si blogging placut!

  Victor

 2. Merci pentru felicitari si La Multi Ani!! Ma bucur ca ai decis sat-i creezi propriul blog. Sper ca blogurile vor deveni mai populare in partea de est a Europei. Astept cu nerabdare tematicilie propuse 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s