Sărbători la răscruce de timpuri

Sfârşitul de vară abundă în sărbători: Ziua Independenţei, Ziua Limbii Române, Noul An de Studii. 1 septembrie are o semnificaţie deosebită deoarece poartă speranţa revenirii la un sistem normal/nepolitizat de educaţie şi studii, la revenirea la cursuri nefalsificate de istorie, la revenirea la cursuri de limbă română, la edificarea unui sistem performant de educaţie.

Ieri seara, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, zeci de mii de oameni s-au delectat în atmosfera unui concert extraordinar, prezentat publicului de către maeştrii autohtoni şi finalizat de formaţia „Akcent” din România. E de înţeles entuziazmul tinerilor, în lumina evenimentelor de la 6-7 aprilie 2009, care se simt, pe drept cuvânt, promotori şi participanţi nemijlociţi ai procesului de renaştere naţională. Cântecele anilor 1989-1991 au trezit emoţii şi lacrimi atât „foştilor” tinerilor, încărunţiţi de cei 20 de ani trecuţi, cât şi tinerilor actuali. Zeci de hore s-au încins în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Aceste sărbători sunt marcate prin patriotizm şi orientarea spre cultură, spre civilizaţia europeană, ceea ce contrastează esenţial vizavi de sărbătorile iniţiate de Voronin, orientate spre consum de alcool şi ambalate în denumiri ridicole de tipul „Sărbătoarea Vinului”, în care vinul se veseleşte/sărbătoreşte prostia celor care îl consumă fără limită.

Imaginile de mai jos ţin sa confirme cele spuse.

bpma12

bpma21

bpma33

bpma42

bpma51

bpma7

bpma111

bpma14

bpma15

bpma38

bpma47

bpma_1

bpma_62

bpma_31

Moldova e din nou la răscruce !!!

2 comentarii la “Sărbători la răscruce de timpuri

 1. Mi-a placut mult sa citesc si asta:”vizavi de sărbătorile iniţiate de Voronin, orientate spre consum de alcool şi ambalate în denumiri ridicole de tipul “Sărbătoarea Vinului”, în care vinul se veseleşte/sărbătoreşte prostia celor care îl consumă fără limită.” In presa damboviteana si mai ales pe pagina mea,urmarita de auroritatile judetene si locale cu o intensitate pe care nu le-o inteleg,am avut grija sa il fac DERBEDEU pe Voronin de cate ori am avut ocazia.Si daca m-as intalni cu el vreodata,i-as spune sa se mute la Phenian,acolo e de el.
  Felicitari pentru postarile profunde si interesante de mai jos.

  http://melicovici.blogspot.com

 2. Draga Adrian,

  Mulţumesc pentru comentariu şi felicitări. În mod normal nici n-ar fi trebuit reamintit Voronin în Ziua Limbii Române. Un om dominat de ură contra cuiva, ba mai mult – contra unui întreg popor, în cel mai bun caz merită milă şi nimic mai mult.

  Există la noi în Moldova o mare speranţă că asupra faptelor lui Voronin şi a tuturor lingăilor, care i-au format suita, se va pronunţa justiţia. Şi nu e vorba de o careva răzbunare, ci de instaurarea supremaţiei legilor.

  Nu vrem să mai apară cândva dictatori pe pământurile noastre! Dumnezeu ne-a dat tuturor dreptul la fericire şi e mare păcat să ni-l fure cineva !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s