Nunta lui Voronin în ţara lui Homer

Un articol din cotidianul „Timpul” http://www.timpul.md/news/2009/09/24/4229

Cât de trist şi greu la bătrâneţe îi este pensionarului Voronin.

„Pentru a duce nuntaşii în Grecia, s-a comandat o cursă charter – ce nu faci pentru nepotul iubit?!

După ce a scăpat de povara grijilor acestei ţări nesuferite şi acestui popor nesimţit şi ingrat care n-a mai învăţat cum trebuie să voteze, sleitul de puteri ex-preşedinte Voronin are, în sfârşit, răgazul să se ocupe şi de ale sale, adică, de familia sa.

Sursele noastre foarte informate şi bine documentate ne-au comunicat că mâine, 26 septembrie, îmbrejnevitul ex-dictator dă o petrecere de zile mari în cinstea zilei de naştere a soţiei sale, Taisia. Împărăteasca sindrofie va avea loc departe de ochii lumii şi departe de Moldova, tocmai la Odesa. Invitaţii, peste 40 de perechi, vor fi toţi unul şi unul, feţe cinstite, patrioţi moldoveni, statalişti sută la sută. Un adevărat alai prezidenţial! De ce Voronin a ales anume Odesa pentru această sindrofie e greu de spus. Să fie la mijloc tainica respiraţie a mării şi zborul pescăruşilor?

Doar la o săptămână după această petrecere, pe 3 octombrie, Voronin mai are o sindrofie – nunta iubitului său nepot, fiul lui Oleg. De data aceasta oraşul ales nu se află în Ucraina, ci în Grecia. De fapt, nu e nici oraş, ci o insulă unde în antichitate locuiau zeii. Vă imaginaţi ce spectacol mirific: respiraţia tainică a mării, palmieri proiectaţi pe orizontul însângerat, lăutari moldoveni cântând „mai daţi vin, mai daţi găluşte”, socrul cel mare jucând „Băsmăluţa” cu soacra cea mică?!.

Şi la nunta din Grecia vor merge aceleaşi cinstite feţe, patrioţi adevăraţi, oameni care iubesc adânc acest popor. Că dacă nu l-ar iubi, ar bate ei un drum atât de lung tocmai în patria lui Homer? Da, mai să uit: pentru această ocazie este comandat un avion special, cursă charter. Costă scump, veţi zice? Nicio problemă. Opt ani de zile Voronin a adunat din pensia sa bănuţ la bănuţ, ca să nu se facă de râs la nunta nepotului. Că doar n-o să-i facă nunta într-un pârlit de restaurant din Chişinău, ca să caşte gura la ei toată prostimea şi încă să mai scrie şi ziarele. Statutul Familiei e altul, nu ca al prostimii – prostimea cu mizeria ei, zeii cu Olimpul lor…

Turnaţi vin şi daţi găluşte să se îmbete şi zeii! Acesta e marele spectacol al acestui început dramatic de mileniu: comuniştii beţi chiuie şi joacă împreună cu zeii beţi!

Cronica”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s