Mircea Lucescu şi faima bună a României

Aseara, echipa Şahtar Doneţk a învins pe Donbas Arena cu scorul de 4:1 echipa Partizan Belgrad, în cadrul Ligii Europei. S-a jucat abia al doilea meci de fotbal pe Donbas Arena – unul din cele mai bune stadioane de fotbal din Europa. Lumea a venit la fotbal ca la sărbătoare cu familiile şi a umplut practic stadionul de 50 000 de locuri.

Echipa a demonstrat un joc care a plăcut spectatorilor şi telespectatorilor. Antrenorul Mircea Lucescu a apreciat ca cel mai bun jucător al meciului întreaga echipă antrenată de el. A contribuit la victorie şi internaţionalul român Răzvan Raţ, dar şi antrenorul secund – moldoveanul Alexandru Spiridon.

Ţinem cu toţii minte cum FC Timişoara a eliminat din Liga Campionilor deţinătoarea Cupei UEFA echipa Şahtar Doneţk. Mircea Lucescu era după o perioadă cu probleme de sănătate. Totuşi acel rezutat bun pentru Timişoara, să spun sincer, şi acum, şi atunci, mi-a părut că FC Timişoara îl datora lui Mircea Lucescu, care are o „slăbiciune” anumită faţă de echipele româneşti. Ştiu că este un mare profesionist şi greşesc în privinţa slăbiciunii, dar îmi place să gândesc anume aşa.

Îmi place Mircea Lucescu că este şi un mare intelectual, cunoaşte mai multe limbi, este un mare bibliofil, posedă şi calităţi intelectuale şi morale deosebite. Ţin minte cum a reacţionat cu demnitate la atacurile lui Gigi Becali, dar şi ale unor „jurnalişti” italieni. E mare om Mircea Lucescu, nu numai antrenor. Contribuie foarte mult la faima bună a României şi a românilor.

Îmi place fotbalul. În decursul anilor am fost suporter pentru echipele care au demonstrat spectacol. Actualmente sunt suporter şi al echipei Şahtar doar pentru că este antrenată de Mircea Lucescu şi doar pentru că echipa lui demonstrează şi  spectacol, şi rezultate impresionante. De un lucru îmi pare rău, că nu obţine aceste rezultate cu o echipă românească.

Reclame

4 comentarii la “Mircea Lucescu şi faima bună a României

  1. E absolut normal să fii suporter al echipelor româneşti, dar cred că la fel de normal e să fii şi suporter al marelor talente şi al echipelor în care ele se afirmă. Fotbalul nu e doar un joc sportiv, e şi o „scenă” în care actori principali sunt jucătorii şi antrenorii, pe lângă ei activând şi un actor puţin deosebit dar la fel de important – suporterul.

  2. Si mie imi place de Mircea ! A dovedit ca este un exponent de seama al poporului roman si al sportului cu balonul rotund, footbalul. Si mi imi place cum joaca Sahtar !
    Nu sunt un microbist infocat al vreunei echipe, imi place fotbalul spectacol ! Si Mircea, pe unde a fost a antrenat echipele pentru acest tip de fotbal>spectaculos !
    Bravo lui ! Si cel mic, Razvan il urmeaza…
    puiuolaru60

  3. Marile talente sunt vulnerabile, la fel ca şi ceilalţi oameni, sau poate chiar mai mult. Le trebuie o susţinere calda, omenoasă din partea societăţii să simtă recunoştinţa societăţii atunci când sunt activi. E un mare stimul pentru a avea realizări şi mai bune.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s