Relevanţa unui blog

Un blog bun se evidenţiază din masa generală printr-un conţinut interesant şi elaborat pentru vizitatori. S-ar putea întâmpla ca din perspectiva autorului subiectele să fie interesante, dar din cea a vizitatorilor să nu prezinte interes. Şi invers, e valabilă uneori afirmaţia reciprocă.

Apare întrebarea dacă există un indicator care ar arăta importanţa/valoarea blogului. La prima vedere pare că un asemenea indicator este numărul de comentarii, dar… există şi bloguri interesante care nu generează comentarii şi bloguri sterile/triviale care generează serii de comentarii.

Imediat apare o altă întrebare: am putea atunci să estimăm obiectiv dacă un blog este interesant sau nu pentru vizitatori, este popular sau nu etc. ?

Răspunsul este aproape evident: să cunoaştem statistica blogului !

Aceasta statistică ţine nu numai de numărul de actualizări, de numărul de vizitatori şi cel de afişări. Ea poate fi mult mai complexă.

Ultima afirmaţie ar putea trezi din start unele temeri şi chiar regrete. Nu fiecare este programator ca să poată realiza evidenţa statistică a blogului. Mai mult – chiar şi pentru un programator ar putea fi complicat să programeze solitar aplicaţiile care ar realiza o statistică bună, iar ceea ce ne oferă portalul Toateblogurile nu este nici pe departe o statistică satisfăcătoare. Şi atunci se pare că ajungem într-o situaţie de derută…

Dar… A câta oară dar… Am fost surprins cu satisfacţie din nou de bogăţia resurselor Internetului. Reţeaua globală ne oferă serviciile statistice necesare şi chiar gratuit. Rămâne doar să aflăm adresele site-urilor care prestează asemenea servicii şi să profităm din plin de serviciile corespunzătoare.

Cele două butoane de statistică, pe care le găsiţi alăturat, vă vor conduce la site-uri de acest tip. Sunt convins că există şi alte site-uri cu acest profil. Oricum, pentru necesităţile unui blogher „neprofesionist” ele oferă servicii mai mult decât suficiente. Personal am rămas impresionat de gostats.ro (gostats.com), poate şi de aceea că a fost primul site de statistici pe care l-am găsit.

Faptul că informaţia de pe butoane nu coincide are câteva explicaţii. Una e legată de aceea că au fost activate cu diferenţă de-o zi şi ceva. A doua are un sens mai profund şi anume legat de aceea că fiecare dintre parametrii specificaţi permite interpretări multiple şi, respectiv, calculări distincte.

Te invit dragă cititorule să savurezi din plin din plăcerea de a poseda o statistică buna a blogului, să te convingi cât de utilă ea este.

P.S. Alte adrese utile:
http://www.histats.com/
http://flagcounter.com/

 

Anunțuri

2 comentarii la “Relevanţa unui blog

  1. Uite, chiar nu stiam de gostats.ro, eu folosesc wta.ro si sunt multumit, se face si un top al celor mai vizitate site-uri, bloguri desi, ei afirma ca nu fac topuri ci statistici…poate o sa incerc si eu gostats.ro sa vad cum e…Multumesc…
    sanatate…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s