Minusculul Medvedev şi impozantul Lupu

Mare brânză şi acest Summit CSI ! A trecut actul doi şi din tot ce a fost mi s-au întipărit doar câteva momente.

  • Primul, comic – minusculul Medvedev, preşedinte al uriaşei Rusii, dă mâna cu impozantul Marian Lupu, candidat moldovean la preşedinţie.
  • Preşedintele Kirghiziei este întâlnit cu pâine şi sare de către tineri în haine naţionale şi cu toate onorurile oficiale, iar Medvedev doar cu onoruri oficiale.
  • Cele două şedinţe ale şefilor de state, cea în format restrâns şi cea lărgită, ambele petrecute într-un timp rapid, ca la un incendiu.
  • Şi cel mai impresionant moment – preşedinţii pleacă flămânzi de la summit. Dineul programat pentru orele 16:00 a fost anulat, pe motiv că mai mulţi şefi de state au fost nevoiţi să se întoarcă în ţările lor şi, respectiv, să renunţe la ospăţul copios de la Cricova. Asigurările date de Mihai Ghimpu, după întrevederea avută cu preşedintele rus, Dmitri Medvedev, că bunătăţile pregătite pentru şefii de state nu se vor pierde si vor ajunge direct de pe „masa boiereasca” la copiii si bătrânii nevoiaşi: „Era bine daca mergeam acolo pentru că oricum toată lumea este flămândă, dar daca s-a întâmplat aşa, am luat decizia ca tot ce a fost pregătit să fie dus la casele de copii şi bătrânii din Chişinău. Să mănânce şi ei măcar odată aşa cum mănâncă preşedinţii de state, să ştie ce înseamnă bucate gustoase. Să nu se mulţumească cu osul care îl aruncă puterea”. Nu exclud să fi existat şi alte motive pentru contramandarea festinului, dar… pentru mine acest Summit CSI va rămâne pentru totdeauna asociat cu imaginea bătrânilor şi copiilor nevoiaşi care ospătează din bucatele de la „masa boierească”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s