Shakhtar 2:0 Dinamo Kiev

Rivalitatea granzilor fotbalului ucrainean, dar şi a antrenorilor Mircea Lucescu şi Valerii Gazaev, a înregistrat următoarea bătălie în pătrimile Cupei Ucrainei. Ţistarii, cum sunt numiţi fotbaliştii echipei din Doneţk, au dominat întregul meci, demonstrând un joc spectaculos. Dario Srna a înscris primul gol în minutul 23. Fenandinho a pus „acordul” final chiar în ultimul minut de joc. Prin această înfrângere echipa Dinamo Kiev este eliminată din Cupa Ucrainei.

E o victorie importantă pentru Mircea Lucescu. Echipa antrenată de el întregistrează în meciurile disputate cu Dinamo a 10-a victorie contra la 9 înfrângeri. În disputa personală cu Valerii Gazaev,  Il Luce înregistrează a 3-a victorie, contra unei singure înfrângeri. Această victorie are o conotaţie specială deoarece în trecut au fost mari presiuni asupra preşedintelui Ahmetov ca sa-l înlocuiască pe Lucescu cu Gazaev, ultimul fiind foarte susţinut de nostalgicii marelui imperiu rus.

Şi mai este un moment esenţial în această victorie. Patroni ai echipei Dinamo sunt fraţii Surkis, unul dintre ei fiind şi preşedintele Federaţiei Profesioniste de Fotbal a Ukrainei. În presă mereu se scrie despre meciurile favorizate de către arbitri pentru Dinamo, arbitrii  fiind în subordinea Federaţiei.

În campionat Dinamo este cu 6 puncte în faţa echipei Shakhtar. Dar campionatul abia s-a început şi mai sunt posibile schimbări.

Felicitări tuturor fanilor lui Mircea Lucescu şi ai echipei Shakhtar cu ocazia unei noi victorii importante.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s