Gripa pandemică – situaţia la zi

Datele curente referitoare la gripa A/H1N1 le puteţi vizualiza pe pagina A/H1N1 pe care am inaugurat-o pe blog. O găsiţi mai sus.

O femeie, in varsta de 31 de ani, a decedat in această dimineaţă în spitalul raional din Făleşti. Aceasta este a saptea victimă a gripei pandemice în Republica Moldova. Victima s-a adresat prea tarziu la medic – s-a imbolnavit pe 2 noiembrie, dar a fost internata abia peste 9 zile cu pneumonie acută. Testele de laborator au confirmat prezenta virusului A/H1N1 dupa ce femeia murise deja.

Până la acest moment în R. Moldova sunt înregistrate 700 de cazuri confirmate de gripă pandemica, cu 62 mai multe decat ieri.

În seara zilei de 13 noiembrie în R.Moldova a fost raportat al şaselea caz de deses din cauza gripei pandemice A/H1N1 de către ministrul Sănătăţii, Vladimir Hotineanu. E vorba despre o femeie, de 46 de ani, din mun. Chişinău, care a decedat în dimineaţa zilei la spital, fiind internată cu diagnoza pneumonie cu două ore mai înainte de a deceda. Cazul survine chiar a doua zi după decesul în Spitalul raional Orhei a unui bărbat, în vârstă de 55 de ani, care a fost internat cu diagnoza bronhopneumonie bilaterală.

Centrul Naţional Ştiinţifico-Practic de Medicină Preventivă a deschis o linie fierbinte gratuită – 0 800 12300, care funcţionează fără întreruperi şi la care pot fi consultaţi specialişti referitor la gripa pandemică A/H1N1.

Tot aseară a fost anunţătă revenirea la ore de luni în majoritatea instituţiilor de învăţământ, cu excepţia: Universităţii Tehnice a Moldovei, unde au fost înregistrate 12 cazuri confirmate, Colegiului de Informatică din Chişinău – 17 cazuri, Liceului M.Eminescu din Chişinău – 17 cazuri. Decizia a fost adoptată de către Comisia Extraordinară Antiepidemică Republicană în seara zilei de 13 noiembrie.

Numarul total de imbolnaviri cu gripa porcina in Romania a ajuns la 1.256, in intervalul vineri, ora 12:00, sambata, ora 12:00 fiind confirmate 98 de noi cazuri, dintre care 36 doar in Bucuresti, se arata in ultimul bilant al Ministerului Sanatatii.

Numarul deceselor inregistrate in SUA, din cauza gripei porcine, a crescut la aproape 4.000 incepand cu luna aprilie, transmite, vineri, Associated Press, potrivit Agerpres. In total, gripa porcina a imbolnavit 22 de milioane de americani incepand din luna aprilie. Printre cei 4000 de cazuri de deces 540 sunt copii.

În Ucraina sunt bolnavi circa 1,3 mln de persoane de diverse forme de gripă şi boli respiratorii acute. Au decedat 265 de oameni de gripă  A/H1N1 şi mai mult de 400 de persoane sunt în reanimare.

În Rusia numărul de îmbolnăviri confirmate cu A/H1N1 este de circa 4500 persoane.

În Norvegia din 4 mln de locuitori au fost infectaţi cu A/H1N1 circa 630 mii de oameni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s