„Schimbarea la faţă a”… României [0]

Nu fusesem în România de aproape doi ani. Din motive care nu puteau fi evitate…

Părea destul de incertă vizita mea în România şi de această dată… Dar, lucrurile sau aranjat astfel că vizita a devenit realitate.

Am urcat seara în autobuzul spre Bucureşti de la orele 22.00. Şoferii, chiar dacă vorbeau în rusă, erau foarte amabili şi cu cei care vorbeau în română. Pe drum ne-au fericit cu un serial rusesc despre miliţie şi despre un careva Gluhariov. Slavă Domnului că noi cunoaştem mai multe limbi 🙂 şi nu a fost problemă să înţelegem mesajele filmelor, de altfel, suficient de interesante. Am fost serviţi chiar şi cu nişte chifle şi sucuri din contul preţului biletului.

La vamă am trecut foarte simplu. Am intrat în discuţie cu alţi pasageri. S-a dovedit că majoritatea mergeau în Bucureşti pentru a rezolva diverse probleme legate de redobândirea cetăţeniei.

Primul lucru plăcut pe care l-am auzit este că în România funcţionarii nu iau mită 😉 Cândva România era „vestită” în Moldova prin aceea că funcţionarii puteau fi lesne cumpăraţi. Nu ştiu care e realitatea, dar dacă lumea vorbeşte acest lucru, e mare adevăr în el, legat, probabil, de frica funcţionarilor de a pierde locul de lucru.

Noaptea am dormit. Am ajuns în Bucureşti cu puţină întârziere, pe la 6:45. Eram aşteptaţi deja de o oră. Am fost cazaţi foarte bine şi cu nişte surprize foarte plăcute. E în stil românesc, de a fi foarte primitori şi calzi.

Ziua am trecut prin Piaţa Victoriei. Se aduna lumea din diverse colţuri ale ţării pentru mitingul de protest. Am făcut şi nişte poze. M-am gândit în acel moment că la Chişinău, în 7 aprilie 2009, lumea tot se aduna în mod paşnic.

Piata Victoriei 0

Piata Victoriei 1

Autobuzele cu protestari opreau pe Şoseaua Kiseleff. Mai departe se mergea pe jos.

La miting 0

La miting 1

La aşa evenimente e prezent şi umorul 🙂

La Miting 2

Parcul Kiseleff este acum foarte îngrijit. E încă un lucru care surprinde plăcut în Bucureşti – mai multă verdeaţă şi curăţenie.

Parcul Kiseleff

Parcul Kiseleff 1

Am avut şi un moment amuzant. Fiul trebuia să ia CNP-ul. Coadă… Funcţionarii cam neprietenoşi… Se crea impresia că făceau lucrul de mântuială. Nemulţumiţi de guvern etc. La un moment dat unul dintre ei anunţă că vor să meargă la mitingul de protest. La modul cum lucra era amuzant şi ciudat să auzi că el are careva proteste…

„Poliţia aeriană” monitoriza situaţia din Bucureşti…

Politia aeriana

Imperfecţiunea legilor româneşti te face să umbli mult pentru a rezolva probleme simple. Acelaşi CNP soţia trebuia să-l ia din altă parte. Este interesant, că după ce a achitat 4 lei pentru un timbru fiscal, care trebuia cumpărat la poştă şi un leu pentru serviciu, va trebui să vină peste o lună sa ia rezultatul 🙂

Fiul a plecat la un prieten care-şi face studiile în Bucureşti, iar noi am pornit spre „casă”. Am mai făcut şi câteva poze.

Intercontinental

Universitatea Bucuresti

Seara eram morţi de oboseală, dar fericiţi că reuşisem totuşi să rezolvăm o parte dintre probleme. A doua zi aveam comunicare… Trebuia să mă odihnesc. Am dormit buştean până dimineaţa.

Va urma…

Reclame

2 comentarii la “„Schimbarea la faţă a”… României [0]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s