Decernarea Premiului Mileniului

Ieri, 8 iunie 2010, a fost înmânat în Paris Premiul Mileniului, premiu decernat de Institutul lui Clay de Matematică (http://www.claymath.org/poincare/). Ceremonia s-a desfăşurat în Institut Océanographique şi a durat doar 20 de minute. S-a desfăşurat în cadrul forului ştiinţific organizat anual de Institutul lui Clay de Matematică  în perioada 7-9 iunie (http://www.claymath.org/researchconference/2010/program3.php) şi care în acest an s-a desfăşurat şi sub auspiciile Institutului Henri Poincaré (http://www.ihp.jussieu.fr/index.html.en).

Grigory Perelman nu s-a prezentat la ceremonie. A fost reprezentat simbolic de Laureatul Premiului Abel Mihail Gromov. Soarta de mai departe a premiului nu este deocamdată clară.

Sursa: http://www.polit.ru/science/2010/06/08/perelman_clay.html

Reclame

2 comentarii la “Decernarea Premiului Mileniului

  1. Am descris anterior istoria cu Grigori Perelman. El a mai refuzat şi medalia Fields, tot cu un milion de dolari SUA. Duce o viaţă ascunsă, ceea ce stârneşte mare curiozitate. Putem doar să ne imaginăm care sunt cauzele adevărate ale unui astfel de comportament. El are un sistem de valori proprii mult deosebit de valorile acceptate pe larg în societate. Banii nu sunt atât de importanţi pentru el. De fapt personalităţi geniale care au avut comportament similar au mai fost în istorie…
    Nu vreau să mă opresc mai mult asupra acestui subiect deoarece am mai scris şi l-am discutat anterior pe larg!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s