1/8. Brazilia 3:0 Chile

La ora 21:15 Pro TV  Chişinău a programat emisiunea „În profunzime” cu Lorena Bogza. Invitaţi la emisiune – liderii AIE. Subiectul pus în discuţie: Decretul preşedintelui Ghimpu. Emisiunea a început cu puţină întârziere. Se simţea o mică tensiune între cei patru lideri. Mai contrariate păreau poziţiile lui Ghimpu şi Lupu. Ultimul venea cu argumente care după părerea lui erau foarte convingătoare, că Decretul despre Ziua ocupaţiei sovietice, nu este actual.

Am mai scris despre adevăr… Încă o dată se confirmă că nu totdeauna este confortabil pentru unii şi chiar dureros pentru alţii… În momentul când preşedintele Ghimpu citea Ucazul (argumentat prin trei rânduri) de împuşcare a 230 de oameni nevinovaţi, cărora li se incrimina doar agitaţia antisovietică, era linişte şi se auzeau doar cuvintele citite, ca nişte împăşcături în ceafa celor executaţi în 1938:

Растрелять…

Растрелять…

Растрелять…

Şi bifele de confirmare a execuţiei, pe foile de hârtie, alături de numele celor împuşcaţi…

Au fost diverse Decrete prezidenţiale, emise şi de alţi preşedinţi. De ce atâta zarvă în legătură cu acest decret?

Se pare că răspunsul e simplu: unii dintre acei care împuşcau în ceafă oameni nevinovaţi mai sunt vii şi primesc pensii dintre cele mai mari… Poate este unul dintre vecini şi nici nu bănuim cu ce s-a ocupat el în perioada activă a vieţii… Poate sunt urmaşii celor care emiteau ordinele şi executau… Probabil, aceasta este explicaţia ostilităţii cu care au întâlnit comuniştii acest decret…

Când am trecut la meciul de fotbal, scorul era deja 2:0 pentru brazilieni.

Chilienii au început mai bine şi au avut două ocazii prin Alexis Sanchez, însă atacantul lui Udinese a fost blocat de fundaşii brazilieni. Scorul a fost deschis după o fază fixă. Juan a trimis mingea în plasă cu o lovitură de cap în minutul 34, după un corner executat de Maicon. Fabiano a marcat în minutul 38. Brazilienii jucau relaxaţi. Robinho a stabilit scorul final în minutul 59. Iarăşi spectatorii nu au avut deliciul unui spectacol fotbalistic de excepţie. Se amână probabil pentru fazele superioare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s