1/4. Neverosimil… Argentina 0:4 Germania

Dacă şi putea cineva să prezică un asemenea scor înainte de meci, atunci, cel puţin, putea să prezică o victorie argentiniană. Ceea ce s-a întâmplat pe teren a demonstrat încă o dată că fotbalul este un joc colectiv, cu un rol deosebit pentru antrenor. Numele lui Messi sau Higuain, Tevez sau Milito, Veron sau Mascherano, al antrenorului Maradona, puteau să sperie orice echipă, dar nu şi echipa Germaniei.

Primul gol înscris de nemţi în minutul 3 de Muller nu prevestea în nici un fel neverosimilul scor de la final de meci. Deranjant la argentinieni jocul anemic, fără grabă. „Soliştii” Messi, Tevez sau Higuain, nu impresionau. La argentinieni nu se simţea o concepţie tactică a jocului. Se pare că accentul era pus pe jocul individual. La nemţi, în schimb, se simţea şi se vedea intelectul tehnicianului Joachim Loew. „Bomba” a venit în minutul 68, când Klose a înscris al doilea gol. Incontestabil, la nemţi a strălucit toată echipa, dar în special s-a evidenţiat messia germană Schweinsteiger, cu o tehnică şi o gândire fotbalistică impresionantă. În minutul 74 înscrie Friedrich, ca să pună acordul final acelaşi Klose în minutul 89.

Fericirea suporterilor germani, chipul luminos al Angelei Merkel, pe fundalul trist al nefericirii argentinienilor, pentru care, la fel ca şi pentru brazilieni ieri, pare că mâine nu o să răsară soarele… Dar, campionatul continuă şi suntem deja în aşteptarea următorului spectacol din această seară, care va stabili ultima semifinalistă. În sfârşit, aşteptările iubitorilor de fotbal sunt satisfăcute… Urmărim nişte meciuri de o frumuseţe rară şi de un dramatism excepţional.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s