A doua ediție a Concursului Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro

Echipa ViitoriOlimpici.ro anunţă printr-un e-mail a doua ediţie a Concursului Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro. Prezint integral textul mesajului:

Dragi profesori,

Vă facem cunoscut faptul că pe 4 octombrie 2010 a început cea de-a doua ediție a Concursului Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro.

Vă invităm, împreună cu elevii dumneavoastră, să fiți alături de noi în derularea proiectului care urmăreşte descoperirea și pregătirea tinerilor cu abilități pentru matematică.

Concursul Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro se desfășoară pe durata anului şcolar și presupune rezolvarea problemelor din Gazeta Matematică (de la nr.7/2010 până la nr.3/2011) și din cele 13 etape online de pe site-ul www.viitoriolimpici.ro.

ViitoriOlimpici.ro este portalul elevilor din clasele IV-XII care vor să se pregătească pentru olimpiada naţională de matematică și nu numai. Acesta conține materiale teoretice însoțite de aplicații (exerciții şi probleme).

Elevii își pot verifica cunoștințele participând la Concursul Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro, realizat în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din România. Consursul este destinat învățării, aprofundării, exersării şi recapitulării cunoștințelor necesare pentru olimpiade și nu numai, cunoștinte ce depășesc programa școlară.

Din echipa ViitoriOlimpici.ro fac parte, printre alții: Radu Gologan, președintele SSMR și coordonatorul lotului naţional de matematică, Dan Schwarz, matematician, Ion Cicu, profesor de matematică la Școala nr. 96, București și inițiator al concursului ABAC, Mircea Trifu, secretar general SSMR.

La prima ediție a Concursului Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro au participat peste 10000 de elevi din toate județele țării dar și din străinătate – 20 de state au avut reprezentanți în concurs. Elevii au trimis peste 7000 de soluții pe care profesorii din echipa ViitoriOlimpici.ro le-au corectat și notat. 168 de elevi s-au calificat în etapa finală a concursului iar 100 dintre aceștia au fost premiați pentru performanțele la matematică.

Echipa ViitoriOlimpici.ro”

Reclame

Un comentariu la “A doua ediție a Concursului Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro

  1. Pingback: A doua ediție a Concursului Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s