Votăm?

Pe 28 noiembrie 2010, adică duminica viitoare, în Republica Moldova se vor desfăşura alegerile parlamentare anticipate. Dacă referendumul în problema alegerii preşedintelui ţării a fost boicotat de unele partide, la alegeri toţi aspiranţii la titlurile de parlamentari, adică la o viaţă mai tihnită, sunt în cursă. Chiar dacă lista e lungă şi buletinul de vot e de peste un metru, nici pe departe nu e cert că va fi o prezenţă  masivă a alegătorilor la urne, cum era pe timpul sovietic (99,99% 🙂 ), când partidul comuniştilor era: „ум, честь и совесть нашей эпохи”. Acum partidul comuniştilor a rămas doar „cesti i sovesti”… S-au schimbat şi mijloacele de atragere a alegătorilor la urne – nu cu forţa, ci prin convingere.

Spre exemplu, Valera ne calmează şi ne asigură că viitorul nostru e în mâinile lui, adică în mâini bune. Putem sta linştiţi acasa că are cine vota pentru noi 🙂

Pentru cineva alegerile sunt un prilej de mândrie… 😉

Unii ne ameninţă, că dacă nu mergem la vot, o să luăm un pumn în… 🙂

Şi pentru cei care nu înţeleg uşor lucrurile, caciocul (adică persoana care îşi creşte muşchii prin antrenamente susţinute 🙂 ), ne mai lămureşte încă o dată:

Avem şi susţinere internaţională, care vine tocmai din Barcelona, unde, pe 28 noiembrie 2010, vor avea loc alegerile în Parlamentul Cataloniei. Conform viziunii partidului socialist de acolo, alegerile sunt şi o mare plăcere… 🙂

Ce ziceţi, mergem la vot?

15 comentarii la “Votăm?

 1. Pingback: Votăm? - Ziarul toateBlogurile.ro

 2. O singura data nu am mers la vot, pentru trimiterea parlamentarilor romani in Parlamentul european. Cand am vazut cine au intrat in Parlament m-am simtit vinovat! Fiindca si prin lipsa mea au castigat unii care fac de ras regulile bunului simt. Asa ca m-am hotarat sa profit de fiecare exprimare democratica a vointei mele…Deci, mergeti la vot!

 3. De regulă, intuiţia nu mă de de gol! Totuşi, la referendum am avut o surpriză!

  Anume din această cauză am spus că sper! Opinia mi-o creez în mare parte în baza mass-media! Iar ea nu este imparţială. Situaţia reală o să devină clară doar după alegeri.

  În rest, trebuie de spus doar că se simte o activitate sporită în societate…

 4. Fraţilor, mergeţi şi votaţi la greu, indiferent cu cine, dar votaţi. Pentru că pe urmă veţi auzi refrenul „-aaa, a ieşit ăsta pe care nu-l plac… -ai fost la vot?… -nu!”

 5. 1. Mă bucur enorm când regăsesc etimologii elene… normal, pentru un grecofil ca mine.
  2. Îmi pare rău că tocmai pe tine trebuie să te contrazic, dar principiile de bază ale democraţiei sunt votul universal şi suveranitatea. În Grecia antică democraţia funcţiona la greu, la fel ca şi scalvii (care habar nu aveau ce e aia libertate) la diferite munci.
  3. Convingerea mea este că nimic din ceea ce se întâmplă acum oriunde în lume nu are nicio legătură cu adevăratul sens al democraţiei.

 6. Nu avem de ales, deoarece cultura greaca sta la baza culturii/civilizatiei moderne.
  Despre democratie e dificil de discutat deoarece sunt diferite tipuri de democratii.

  Chiar si in URSS „era” deomcratie sovietica sau socialista. Eu ma limitez la sensul puterea poporului.

  Adevaratul sens al democratiei – puterea poporului. E intradevar greu sa gasim o tara unde s-ar realiza totalmente acest sens.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s