Bloguri celebre: Paulo Coelho's Blog

Dacă ai lucru şi nu serviciu,
orice zi e sărbătoare.
Paulo Coelho

Blogul unei personalităţi celebre nu e neapărat celebru. Nu e şi cazul scriitorului brazilian Paulo Coelho. Chiar dacă Page Rank al Paulo Coelho’s Blog este doar 6, în luna noiembrie blogul a depăşit 1 751 778 de vizualizări. După mine, e un rezultat remarcabil (se înregistrează zilnic peste 56 de mii de vizualizări).

Prin ce sunt atraşi vizitatorii?

Blogul, în primul rând are un conţinut valoros. Postările abordează diverse probleme ale vieţii în stil artistic. Unele articole au sute şi chiar mii de comentarii.

Blogul este integrat cu Facebook şi Twitter. Pe 25 noiembrie 2010 contul de pe Twitter a înregistrat peste un milion de follower-i. Paulo Coelho a anunţat pe blogul său un concurs de 24 de ore, pentru cea mai bună definiţie a bucuriei (What is joy? / O que é alegria? / Que es la alegria ?). Premiile pentru trei persoane învingătoare – cărţi cu autografe. Au fost înregistrate în 24 de ore aproape 10 000 de comentarii. Paulo Coelho a apreciat ca excelente 2088 dintre ele şi la sfârşitul celor 24 de ore a şi numit învingătorii. Acest număr mare de definiţii excelente poate fi apreciat şi ca rezultat important din perspectiva ştiinţei lingvistice – arată cât de diverse pot fi definiţiile unui singur cuvânt şi câtă muncă se cere pentru a găsi o definiţie unică, care să le cuprindă pe toate.

Publică pe blog destul de des şi majoritatea articolelor sunt scrise în câteva limbi: engleză, portugheză, spaniolă, franceză. Articolele sunt, de regulă, integrate cu imagini sau clip-uri video.

Design-ul blogului este aparent foarte simplu. Totuşi, trebuie de remarcat că fiecare articol este însoţit de statistica aferentă: numărul de comentarii, numărul de like-uri pe Facebook, numărul de tweet-uri pe Twitter etc.

Hosting-ul blogului e realizat pe VIP WordPress, care deţine peste 1000 de servere şi găzduieşte CNN, NY Times etc.

Paulo Coelho s-a născut în Rio de Janeiro pe 24 august 1947 în familia inginerului Pedro şi casnicei Ligia Coelho. La şapte ani a fost trimis la şcoala iezuită San Ignacio din Rio de Janeiro. A câştigat primul său premiu literar într-un concurs şcolar de poezie, iar sora lui, Sonia, îşi aminteşte că şi ea a câştigat un premiu pentru eseu prezentând o lucrare pe care Paulo o aruncase în coşul de gunoi. Părinţii nu i-au înţeles aspiraţiile lui de a deveni scriitor şi a fost trimis de ei la Facultatea de Juridică a Universităţii din Rio de Janeiro. A lăsat rapid facultatea şi s-a preocupat de jurnalistică. Părinţii au decis să-l aducă forţat la „calea cea bună” şi în consecinţă l-au internat de trei ori într-o clinică de  boli mintale privată, de unde el a fugit în repetate rânduri. În final părinţii au înţeles că fiul lor nu o să se ocupe de un lucru „normal”. Paulo a continuat să se ocup de teatru şi jurnalistică.

În 1970 a început o călătorie prin Mexic, Peru, Bolivia, Chile, Europa şi Africa de Nord. Peste doi ani se întoarce în Brazilia unde începe să compună versuri pentru cântecele compozitorilor: Elis Regina, Rita Lee şi Raul Seixas. În 1974 este arestat şi schingiuit de junta militară pentru activitate „subversivă”. Trecutul său l-a ajutat pe neaşteptate, fiind eliberat din închisoare pe motiv de alienare.

Din Wikipedia mai aflăm că:

„Înainte de a deveni unul dintre cei mai de succes romancieri ai lumii a fost un hippie rebel, apoi autor dramatic, director de teatru, jurnalist, poet. În 1986 face pelerinajul la Santiago de Compostela, eveniment care i-a marcat viaţa şi cariera literară. Deşi profund ataşat de Brazilia natală cărţile sale dezvoltă drame universale, valabile oriunde şi pentru oricine, ceea ce explică primirea entuziastă de care se bucură pe toate meridianele. Cărţile lui Paulo Coelho, editate în 150 de ţări şi traduse în peste 69 de limbi, s-au vândut în zeci de milioane de exemplare. Este consilier special UNESCO în cadrul programului Convergenţe spirituale şi dialoguri interculturale, co-director al Centrului Shimon Peres pentru pace. Distins cu numeroase şi importante premii, medalii şi ordine, printre care cel de Cavaler al Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare din Franţa (martie 2000). Este fondator al Institutului Paulo Coelho, care acordă ajutoare îndeosebi copiilor şi bătrânilor din păturile defavorizate ale societăţii braziliene.”

„Alchimistul” lui Paulo Coelho rămâne în continuare cea mai vândută carte în Brazilia, fiind menţionată şi în Cartea Recordurilor Guiness.

Paulo Coelho îşi scrie operele la calculator, în faţa oceanului, în vila de la Copacabana. Articolele pe blog le publică, probabil, tot din acel minunat loc…

P.S. Recomand şi un alt articol, care se încadrează în aceeaşi categorie: Despre bloguri celebre

Anunțuri

13 comentarii la “Bloguri celebre: Paulo Coelho's Blog

 1. Pingback: Bloguri celebre: Paulo Coelho’s Blog - Ziarul toateBlogurile.ro

 2. Pingback: Despre bloguri celebre « Valorile Vieţii

 3. Hello Dear,
  I’m facing some critical condition, and I need some help or suggestions from around the world. your 4-5 Minutes on my site could give me a right direction, It’s a humble request to you that plz visit my blog http://pleasehelpmylove.blogspot.com and tell me what you think?can you help me somehow?
  One can leave comments or directly mail me. And you can also help me by adding my blog link to your site , if you have one. Plzzz at least visit and pray for me. Thanks!
  If you can highlight me anyhow it would be great, coz ppl often help only for fame or name. If you can write an article on me than ppl will know me and they can help me. Don’t think that I’m stupid. I’m just trying to get my love and to remain alive…Thanks!

 4. Da… il felicit pe Coelho pentru tot ce face, dar cred ca sunt foarte multe bloguri in care gasesti lucruri la fel de interesante… bloguri care n-au decat doua-trei comentarii sau doar cativa vizitatori…
  Pana la urma succesul (de multe ori) este o chestiune de publicitate si de bani bagati in media.
  Nu e cazul neaparat a lui Coelho… vorbesc in general!
  Iti doresc 2 milioane de cititori pe zi si 1 milion de comentarii!
  Salutari!

 5. Ai dreptate, Daliana, că sunt bloguri cu un conţinut foarte bun, dar care sunt slab promovate! M-am referit la blogul lui Coelho şi din cauza că a la etapa incipientă doream să văd un blog care să-mi servească de etalon. Şi nu am putut să găsesc un „indicator” care mi-ar fi arătat ce e mai bun! Doar cu timpul am început să mă orientez în blogosferă şi să pot aprecia singur care blog e bun şi care e mai puţin bun. La Coelho, desigur, e improtant conţinutul original şi faptul că e foarte activ pe blog.

  Mulţimesc de urări! Cred că e imposibil aşa ceva 🙂

 6. Da, subscriu la spusele lui wind cu menţiunea că am impresia că în cazul lui C. e vorba de ceva mai mult decât publicitate, e vorba de o modă. Să nu citeşti C.? Puah, habar nu ai de nimic! Cam aşa sună comentariile…

 7. Poate ca e vorba si de moda! Dar azi Twitter a publicat mai mult date despre activitatea retelei si s-a referit la Coelho ca la unul (locul 2) dintre cei mai influenti pe Twitter. Nu stiru cum s-a efectuat evaluarea, dar faptul e fapt.

 8. Pe Paulo Coelho ca scriitor l-am descoperit recent si m-a surprins prin stilul simplu, uneori banal, dar incarcat de semnificatii prin care scrie. Povestile lui au un sambure de adevar, cu trimitere in lumea controversata si incitanta a energiilor. Tocmai subiectele simple, prezentate prin prisma personajelor la fel de simple ii creaza aceea faima de care se bucura pentru ca astfel devin accesibile oricui. Probabil din acest motiv si blogul lui este unul dintre cele mai vizitate.

 9. Ai dreptate, Violeta!

  Totuşi, în plus, el este foarte activ şi pe Twitter, şi pe Facebook! Postează zilnic şi menţine legătura cu cititorii… Consideră acest lucru ca ceva integrant cu activitatea de scriitor.

  Toate luate în ansamblu îi materializează celebritatea şi prin impresionanti indicatori statistici…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s