Şi vor, şi poate că ştiu, şi poate că pot, şi poate că vor face

Politicenii îs ca pelincele.
Trebuie schimbaţi regulat,
din motive similare…

Vânzoleala vizavi de formarea noii guvernări de către partidele care au acces în Parlament, îmi reaminteşte de un  banc:

Ion şi Maria sunt căsătoriţi de un an şi ceva. Ion nu-i afectuos cu soţia şi Maria vrea să divorţeze. La judecător sunt întrebaţi de motivul divorţului.

Maria: Eu cred că nu mă iubeşte Ion, d-le judecător. Suntem căsătoriţi de mai mult de un an. Nu mă atinge, nu mă mângâie, nu mă sărută… Nu ştiu ce să zic… Ori nu ştie, ori nu vrea, ori nu poate

Ion: Şi ştiu, şi pot, şi vreau! Nu înţeleg doar de ce e atâta grabă?

Şi vor, şi poate că ştiu, şi poate că pot, şi poate că vor face… Formaţiunile: PLDM, PD, PL şi PCRM, sunt deranjate, pur şi simplu, de un singur lucru: de ce e atâta grabă? Doar graba strică treaba… a lor treabă, că de-a poporului nu-i prea doare… Au de rezolvat probleme arzătoare: împărţirea funcţiilor şi portofoliilor… Fără griji: până la Paştele Calului le împart şi le reîmpart neapărat…

Un lucru totuşi rămâne neclar… Partidele au afirmat cu insistenţă în campania electorală că sunt capabile să guverneze ţara. Poporul le-a încredinţat dreptul râvnit… Şi a câta oară o „sfântă bucurie” păleşte Moldova: ce, şi de această dată au minţit, michiduţii?

De ce michiduţi? Mă ajută încă o poveste:

Viaţa omului nu e veşnică. Vine obştescul sfârşit si la un popă,  care nu s-a prea sacrificat în timpul vieţii să respecte canoanele bisericii.

În lumea de apoi o siluetă albă îl întreabă ce dorinţe are? El înşiră o listă lunga de pofte lumeşti, nesatisfăcute suficient pe Pământ… Şi băutură, şi femei, şi lenevie, şi şefie, şi curvie…  Toate dorinţele – i se îndeplineau… Într-un moment îl străbate o poftă necaracteristică lui:

– Doresc ceva de lucru, să mă simt şi util.

Munca, frate, e strict interzisă aici, răspunde silueta.

– Atunci mai bine merg în iad!!!

– Calm, frăţioare, acolo şi eşti!

Politicienii/politrucii noştri sunt ca în rai. Sunt utili… Împart încontinuu funcţii şi fotolii, se bulucesc încontinuu lângă politreucă„Guvernează” şi tot răsguvernează ţara… Se aseamănă cu silueta din povestea de mai sus, doar că au diferite culori: verde, albastru, roşu, trandafiriu.

Ca să nu fie deranjate de plebe, „sacrele” siluete sunt păzite straşnic de haidăi bine hrăniţi.

Spală vreo una dintre siluete picioarele unui sărac ca Mahatma Gandhi sau Isus Hristos, merge vreo siluetă pe jos la piaţă, la gară, în locurile unde curge viaţa oamenilor de rând? Maşinile luxoase sunt pentru alte locuri…

Siluetele partinice doar distribuie… sărăcie şi inutilitate.

Reclame

4 comentarii la “Şi vor, şi poate că ştiu, şi poate că pot, şi poate că vor face

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s