Google Body Browser

Vizualizarea corpului uman în 3D cu ajutorul browser-ului! E real deja şi acest lucru…

Existau: Google Earth, Google Maps si Google Street View. Lista s-a completat cu încă o aplicaţie senzaţională: Google Body Browser. Ultima funcţionează analogic cu celelalte, doar că ţine de modelul 3D al corpului uman.

Sincer, lucrurile se schimbă atât de rapid în domeniul calculatoarelor şi al tehnologiilor informaţionale, că m-am prins într-un moment cu întrebarea: cum de nu exista aşa ceva până acum?

În realitate este totul absolut fenomenal. Aplicaţia Google Body Browser a fost demonstrată pe 14 decembrie 2010 în cadrul conferinţei WebGL Camp. Pentru funcţionarea ei, browser-ul trebuie să suporte standardul WebGL, accesibil doar în ultimile versiuni ale navigatoarelor-elor Chrome, Firefox şi Safary. Nu se cer careva plugin-uri suplimentare, cum ar fi cele de tipul Flash sau Java.

Folosesc browser-ul Chrome chiar de la la lansarea lui. Oricum, am instalat versiunea a 9-a, beta. Cu Google Body Browser se poate vizualiza corpul uman la diverse niveluri: sistem nervos şi cel sanguin,  scheletul, organele interne şi musculatura. Folosind panoul de căutare pot fi localizate organele. Se afişează şi denumirile organelor, în limba dorită. Totul e extrem de simplu şi impresionant. Te convingi singur de acest lucru, instalând ultima versiune a navigatorului pe care îl foloseşti şi nu rămânie decât să accesezi pagina Google Body Browser.

Autorii aplicaţiei nu oferă comentarii. Doar au plasat ieri pe YouTube un filmuleţ… Vizualizare plăcută 🙂

P.S. O aplicaţie de acelaşi tip este Healthline BodyMaps.

Reclame

5 comentarii la “Google Body Browser

  1. Pingback: Google Body Browser - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. Evolutia tehnologica in domeniul calculatoarelor este evidenta si accelerata.Se spune ca omenirea a evoluat in ultimii 50 de ani cat in cei 2000 ani.As dori sa putem vedea nu numai corpul fizic ci si pe cel energetic.

  3. Pingback: Healthline BodyMaps « Valorile Vieţii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s